www.llardinfantsfatima.com www.llardinfantsfatima.com www.llardinfantsfatima.com Blog Fátima

TALLER D'INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Les emocions es transmeten majoritàriament de forma no verbal, per aquest motiu és important que els infants aprenguin a reconèixer el seu estat d'ànim i els dels que els envolten, comunicant de forma oberta però respectuosa seus sentiments, sense oblidar el dels altres.

              

CONTES

Els contes són un dels instruments bàsics per treballar l'atenció, el llenguatge, el nivell cognitiu i les tradicions.
Transmetem als infants un ampli ventall de possibilitats amb els contes: audicions, amb imatges, representacions teatrals, amb titelles, etc.

                 

RELAXACIÓ

És important que els infants gaudeixin també del seu moment de relaxació al dia, després d'una activitat frenètica d'aprenentatge i jocs. Fomentem la relaxació mitjançant una sèrie de tècniques, com escoltar música, fer bombolles de sabó o massatges.

                   

ACTIVITATS D'EXPERIMENTACIÓ

Les nostres educadores segueixen la pauta que els infants es desenvolupen a través de la seva intel·ligència i enginy. Realitzem dos tipus d'activitats d'experimentació, la de la manipulació i la dels sentits. A la primera les protagonistes són les mans (pintar, pastar, fer fang, etc). I en la segona, són importants la resta de sentits: vista, olfacte, gust i oïda.

                          

                 

MÚSICA

La música és molt important per al desenvolupament de les habilitats socials, per això treballem amb música de diverses formes: aprenent cançons, fent balls, tocant instruments, etc.
La música, a més de desenvolupar els sentits auditiu i sensitiu (emocions), també ajuda a treballar aspectes del coneixement, com les tradicions, el propi cos, les estacions i els colors, entre d'altres.

     ‪              

PSICOMOTRICITAT

L'educació psicomotriu és molt important en aquestes edats per tenir un coneixement i un domini correcte del propi cos. Els nens disposen d'una aula dedicada específicament a aquesta activitat on, bé de forma guiada per la mestra o bé de forma lliure, van adquirint aquests coneixements. Hi ha diferents espais i materials que l’infant pot explorar i descobrir: les construccions, la piscina de pilotes, els saltadors, les casetes de tela, tenim anelles, túnels, les bitlles o el camí sensorial.

                   

JOCS

A través dels jocs simbòlics els infants aprenen imitant i repetint situacions viscudes a casa, com tenir cura d'un germà, fer el menjar, netejar, etc.
A més, amb els jocs els nens aprenen rols socials i comencen a compartir materials i idees desenvolupant així el nivell cognitiu, intel·lectual i el llenguatge.
Les classes consten de diferents racons de joc que van canviant al llarg del curs per tal d’oferir a l’infant diferents possibilitats de joc: la cuineta, les construccions, els cotxes, les nines, la perruqueria, els contes, les disfresses, els animals...

                   

                   

IOGA

Un dia a la setmana es fa aquesta activitat amb la intenció d'acompanyar els infants en el seu desenvolupament, tant corporal com emocional, a través de la concentració. D'aquesta manera també ajudem a treballar el seu equilibri tant físic, com psíquic i emocional.

              

NATACIÓ

Com a novetat del curs, els alumnes de P2 assisteixen a un curset de natació 1 hora a la setmana al centre Espai Welness on els nens aprenen jugant.

                   

         

IDIOMES

L'escola realitza les seves activitats diàries en català. Però de tant en tant es parla amb anglès, expliquem contes o escoltem cançons, a més es dedica un dia a la setmana a conèixer i introduir els infants aquest idioma. Ja que la seva capacitat per als idiomes és més gran en aquesta etapa educativa.